Király Viktor elvitte a showt Somló Tamás dalával a Sztárban sztár döntőjében

Véget ért a Sztárban sztár ötödik szériája. A döntőbe jutott négy énekes tíz héten át tizennégy produkcióban bizonyíthatta tehetségét. A műsorban a korábban kiesett énekeseket is viszontláthattuk két, csoportos produkció erejéig. 

Elsőként Király Viktor lépett színpadra, aki Joe Cocker Unchain my heart című számát adta elő. A zsűri véleménye szerint az énekes a műsor alatt “folyamatosan, megkérdőjelezhetetlen teljesítményt nyújtott”. A következő fellépő Janicsák Veca volt, aki legendás duettpartnerével, Nyáry Károllyal egy Cserháti Zsuzsa-dalt adott elő. Produkciójukat a négy zsűritag meghatódva hallgatta végig. Pápai Joci – akinek saját elmondása szerint fogalma sincs, hogyan jutott a döntőbe – az Alcazar Crying at the discoteque című számát énekelte. A zsűri kitűnően szórakozott, Stohl András pedig megjegyezte, hogy “Joci ilyen jól még egy adásban sem énekelt”. Horváth Tamás Mercutioként, Veréb Tamás és Kerényi Miklós Máté társaságában, a Rómeó és Júlia című musical legismertebb betétdalával állt színpadra. Liptai Claudiának és Majkának nagyon tetszett az előadás; Papp Szabi elmondta, hogy bár a műfaj nem a kedvence, de lenyűgözte a produkció; Stohl András viszont hozzátette, hogy Tamásnak nem mindig sikerült lépést tartania a többiekkel.

Az énekesek másodszor is színpadra léptek. Janicsák Veca ezúttal a Madcon énekesének bőrébe bújt. Veca teljesítményének értékelését jelentősen megnehezítette a zsűri számára Tilla poénja, miszerint az énekesnővel egy színpadon álló gyermektánckart Stohl András gyerekei alakítják, majd hozzátette, mennyire nehéz volt összeszedni őket az ország minden részéből. Pápai Joci Kikivel adta elő Vincze Lilla Júlia nem akar a földön járni című dalát, amin a zsűri szintén remekül szórakozott. Horváth Tamást rendkívül nagy megtiszteltetés érte: második színpadra lépésekor Michael Jacksont alakíthatta. Az énekes – aki szerint Jackson mozgása egy külön szakma – a They don’t care about us című számot énekelte, amellyel hatalmas sikert aratott.

A Sztárban sztár döntőjének fénypontja vitathatatlanul Karácsony János és Király Viktor közös duettje volt – a legendás zenész és a hétről hétre kiemelkedő teljesítményt nyújtó, kiváló hangi és színpadi adottságokkal rendelkező énekes az LGT Álomarcú lány című dalát adta elő. A zsűrire és a közönségre egyaránt nagy hatást gyakorolt a produkció: Stohl Andrásnak potyogtak a könnyei, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a szívhez szóló előadást.  “Amikor Viktor beleénekelt a mikrofonba, megkoronázta, nem a műsort, nem a döntőt, hanem az elmúlt öt évadot”– mondta meghatódva Majka.

A nézők szavazatai alapján a Sztárban sztár 5. szériájának döntőjében a 4. helyen végzett Janicsák Veca, Pápai Joci bronzérmes, Király Viktor 2. helyezett lett,  míg a “Magyarország legsokoldalúbb előadója” címet 2017-ben Horváth Tamás nyerte. Az énekes a címmel együtt járó egymillió forintot a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítványnak ajánlotta fel.

Kiemelt kép: wikimedia.org

 

Kultúra | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek