Királynői ékszerek

A hatalmas, feltűnően látványos statement, azaz több apró kis részből, anyagból összeállított, feltűnően nagy és látványos nyakláncok korát éljük. Ez a trend már egynéhány éve rendületlenül tartja magát. Vajon milyen meglepetéseket tartogatnak számunkra a divattervezők az idei őszi-téli szezonra?

A sort kezdjük most egy szolidabb kis összeállítással. A láncok, láncos kiegészítők már tavaly ősz hódítanak a divat palettáján, azonban lánc és lánc között is megannyi forma létezik: minőség, stílus, finomság és még színhatás szerint is elképesztően nagy a választék. Az óriásláncok az idei téli szezont mintha egy kicsit elhagynák, és helyettük köszönthetjük a keskenyebb, finomabb, apróbb szemcsékből álló, a kilencvenes évekből visszaköszönő láncféléket, annyi extrával, hogy ezek most többsorosak.

Akár egy lógó medál részeként, bőrrel és gyönggyel is kombinálhatjuk, akár önmagában csak a lánc is nagyon divatos most, melyet akár tízes, húszas sorokban is viselhetünk. A fekete, az ezüst, a bronz épp olyan menő, mint az arany színű, amelyből a sárgásabb arany szín mellé a fehérebb aranyat, vagy a különlegesebb rózsa aranyat is bevethetjük, így még különlegesebb fény – és összhatást érhetünk el ékszerünkkel.

Ha pedig szeretjük a ugyan láncot, de valami többet szeretnénk láttatni, és a csilli-villi kövekről, vagy a megalomániáról sem szívesen mondunk le, és valami nagyon különlegeset nagyon feltűnőt keresünk mondjuk a jól bevált kis feketénkhez, akkor válasszunk egy ilyen extra darabot: bőr, lánc, fémkarika éppen úgy megtalálható rajta, mint a közkedvelt statement – azaz a különböző, többrészből álló köves kis költemények.

 

Arra persze érdemes ügyelnünk, hogy egy ilyen ritkaságot valóban csak különleges, ünnepi alkalmakkor öltsünk magunkra, különben könnyedén karácsonyfának öltözöttnek hisznek majd!

 

A statementekből, a színes, köves csodákból sosem elég: ma már számtalan féle csiszolás, fényhatás, és szín- illetve formakombináció közül válogathatunk. Télire azonban a visszafogott, hűvösebb színeket ajánljuk, mint a szürke, kávébarna, a jégkék, vagy a menta. Az apró kis fényes üveghatású strasszkövecskék pedig megadják az igazán elegáns, királynői csillogást ékszerünknek.

 

Az itt látható pedig lila csoda egy igazi hercegnőékszer, hiszen erőteljesen hasonlít a régi, viktoriánus korok többsoros, türkiz és ametiszt féldrágakövekből álló elegáns nyakékeire. Ma már nem biztos, hogy felvennénk egy ilyen ékszert, vagy legalábbis, nem sok alkalom kínálkozik, amelyhez méltó tud lenni ez az ünnepi darab. Egy finom, egyszerűen elegáns estélyi vagy báli ruhát azonban biztos, hogy még inkább alkalmivá varázsol egy ilyen klasszikus, elegáns darab!

 

 

Jégkristályok és jégvirágok

Íme, az idei tél nagy kedvencei: jégcsap kristály formában megfaragott, átlátszó, csiszolt kövek, és ezüst lapocskákból kivágott jégvirágok és hópehelyminták. Álomszép, mutatós darabok, mellyel remekül az évszaknak megfelelő stílusba tudjuk öltöztetni alkalmi ruhatárunkat.

 

A hópehely és jégkristály mintákkal gazdagon díszített ékszerek fenségesen ragyognak, a finom megmunkálás, és a szép, télies hideg színek – mint az ezüst, a szürke, vagy a finoman elegáns jégkék – igazán önmagáért beszél. Ha szeretnéd magadra ölteni a téli fagyok legszebb mintázatait, akkor egy ilyen finom, és frissítő darabot érdemes már most beszerezni.

 

Tündökölnél angyalszárnyakkal? Most erre is minden lehetőség adott, ugyanis a legújabb ékszerdivatban bőven fellelhetünk angyalszárnyas, madár, vagy sólyomszárnyakra emlékeztető, dekoratív, exkluzív megjelenésű darabokat is. Válogassunk kedvünkre!

 

Szintén nagy népszerűségnek örvend már most, a több kis apró egyforma részecskéből kirakott, kígyótestre emlékeztető széles fém láncok illetve karkötők. Ez az örök divat egyébként már évek óta tartja magát, azonban most a számtalan féle variációt, lánctípust akár össze is fonhatjuk, meg is tekerhetjük, akár több sort is bevethetünk egyszerre. Állati menő!

 

A kígyóminta pedig nemcsak a láncszemeken érzékelhető, vagy a táskáink és cipőink dekoratív anyagaként, hanem nagyobb felületű medálok, nyakláncbetétek felületét is díszítheti, akár kőszerű berakásként, akár pedig az újabb, 3d technológiás fotónyomatként, hiszen ma már szinte minden minta élethűvé varázsolható a technikának köszönhetően.

 

A félmerev, kígyószerű vagy éppen halgerincre emlékeztető, érdekes textúrájú, de mégis egyszerű láncokból pedig sosem elég, és legyen akár ezüst, akár arany, vagy éppen fehérarany – mindegyik verzió nagyon szép, és egyben praktikus is, hiszen szinte mindennel, és minden alkalomra bevethetjük.

 

Ha pedig romantikusabb lelkülettel vagyunk megáldva, esetleg esküvőre, vagy ajándékba keresünk valami igazán klasszikus és fonom szépséget, akkor a hófehér gyöngy lehet a legjobb választás. Lehet akár többsoros, vagy szimpla is, illetve a mostanság divatos fonott megoldás – az biztos, hogy egy ilyen fehér szépség örök darabja lehet a gardróbunknak még évek múlva is!

 

Az időtlen gyöngy és a strassz keverékéből pedig a tervezők már eddig is számtalan különleges variációval rukkoltak elő, mostanság a kerek, a kör formák és a romantikus virágminták adják el magukat. Immár tavasz óta tündökölnek a fiatal hölgyek ékszeres ládikáiban, és a közelgő ünnep pedig bizonyára tartogat is elég alkalmat arra, hogy egy-egy ilyen izgalmas szépség előkerülhessen az öltözőszekrény fiókjaiból…

 

A Neo-romantika után, vagy inkább mellett  – a barokkos hatásvonal is izgatja a fantáziájukat a divattervezőknek, és a már nyáron megismert fonalból horgolt szép kis karkők anyagát most fekete csipke nyakékeken láthatjuk viszont. A korai barokkos elemek, és a dark gothic hatások köszönnek vissza az új fekete csodákon, ahol a csipke, a fonal, az anyag, a lánc, illetve a gyöngy, vagy a köves medálok egyaránt megtalálhatók.

 

A különleges, újszerű technikáknak pedig nagy előnye, hogy a csipke akár fémből, vagy öntött anyagból is elkészíthető, az így kapott merev lánc pedig rendkívül szépen simul a nyakunkra, dekoltázsunkra, és régi filmekbe illően öltöztet majd.

Végezetül pedig a modernebb, kicsit extravagánsabb ízlésű hölgyeknek kedvezünk e két feltűnő, ám mégis ízléses, és a maga nemében kifinomult darabbal. A fém karikák most leginkább aranyszínben trendik, és az anyaghatású alapokra – mint amilyenek a textil, a bőr, a hálós anyagok – vagy ezek különböző kombináció – érdemes őket felfűzni, – ha lehet, minél többet egyszerre – és máris készen van a látványos, modern, trendi kiegészítő!

Ugye milyen különleges trendek, milyen változatos darabok között dúskálhatunk az idei kiegészítő-szezonban? Nosza, rajta: szerezzük be kedvencünket, de az ajándéklistánkról se felejtsük ki, bizsurajongó kedves barátnőnk vagy lánytestvérünk bizonyára örülne egy személyre szóló, stílusához illő darabnak!

 

Nyitókép: Illusztráció

 


Hasonló cikkek