Királyság lesz Tokaj és környéke

Hegyaljai királysággá alakul a Tokaj és Rakamaz közötti terület július 15-19-ig, ahol újra dübörög majd a rock, ugyanis egy év kihagyás után megint lesz Hegyalja Fesztivál.

 

A 15 éves múltra visszatekintő rendezvény megújulva jelentkezik ismét és kínál szórakozást öt napra. A Borsodi Kingdom of Hegyalja névre keresztelt fesztivállal kapcsolatos tudnivalókat sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

Új koncepcióval, látványvilággal, szélesebb zenei palettával és új néven tér vissza a rendezvény. A rockzene továbbra is megmaradt olyan erős szálnak, mint amilyen eddig volt, de bővül a zenei kínálat. Az új szervező gárda szélesebb közönséget szeretne megszólítani, ezért elindítanak egy populáris irányzatot, és emelik a színpadok számát is: idén három nagy színpadon lesznek fellépők. Az a cél, hogy vidám, modern, új arculatú fesztivál jöjjön létre, mely által fellendül az idegenforgalom és növekszik a vendégéjszakák száma. A jegyárak elérhetők lesznek és már tartalmazzák a camping költségét, így a szállás ingyenes. Többféle belépőt válthatnak a látogatók: lesz napi, csoportos, egyetemista jegy, illetve a régió szerepe bővül, ugyanis a környéken élők kedvezményes áron vehetnek majd részt a koncerteken.

Az idei fesztiválon a nemzetközi és a hazai zenei élet legjobbjai fognak fellépni. Csupán néhány név közülük: Nightwish, Truckfighters, Architects, At the Gates, Pokolgép, Bëlga, Rudimental, Belmondo, Punnany Massif, Milk & Sugar, Moby Dick. A rock műfaj legendáit évek óta felvonultató fesztivál nem fog csalódást okozni, ám újdonságként érkezik és ad koncertet a Csík Zenekar.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek