Kirúgtak az anyukát a munkahelyéről, az oktatás terén vallott keresztény nézete miatt

Kristie Higgs kétgyermekes anyuka a privát Facebook-oldalán panaszkodott arra, hogy gyermekeit a transzneműekről oktatják. Az iskola, ahol dolgozik, vizsgálatot indított az ügy kapcsán, majd végül elbocsátották.

A 43 éves nő a gloucestershire-i akadémián dolgozott segédként egy lelkipásztor mellett már 6 éve. Kristie Higgs privát Facebook-oldalán kifogásolta, hogy gyermekeinek LMBTQ-propagandát tolnak a Farmor Iskolában, majd ismerőseit arra kérte, hogy írjanak alá egy petíciót, amely az általános iskolákban történő kötelező szexuális oktatás ellen szólal fel.

A “No Outsiders In Our School” (Nincsenek kívülállók az iskolánkban) elnevezésű program az LMBTQ-közösség egyenlőségét hirdeti, valamint a homofóbia ellen harcol. Az óra keretein belül egyébként szó esik a faji és vallási egyenlőségről, de a diákok tanulnak a leszbikusokról, a homoszexuálisokról, a biszexuálisokról és a transzneműekről is. A program keretein belül például az 5-11 évesek könyvet olvasnak az azonos neműek házasságáról. A program már más iskolában is felháborodást okozott.

Kristie Higgs munkahelyére érkezett egy e-mail, amelyben kifogásolták a közösségi oldalon bejegyzését, melyet homofóbnak és kirekesztőnek neveztek. A gloucestershire-i iskola, a nő munkahelye eljárást indított az ügy kapcsán. A fegyelmi bizottság végül úgy döntött, hogy Higgs kárt okozott az iskola jó hírnevében, valamint a bejegyzés nyelvezete sérti a meleg, leszbikus és transznemű diákokat, ezért elbocsátották.

A 43 éves édesanya a munkaügyi bírósághoz fordul.

Higgs szerint a keresztény nézeteit a szexuális oktatásról több százezer szülő osztja. Agymosást hajtanak végre a gyerekeinken – tette hozzá.

Ez a szólásszabadság, ami egy keresztényt is megillet, aki kifejezheti bibliai nézeteit – nyilatkozta a Keresztény Jogi Központ az ügy kapcsán.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek