Kis falvak fontos útjainak felújításán dolgoznak

Több Nógrád megyei településen dolgoznak ezekben a napokban a Magyar Közút kivitelezői. A Magyar falu programban most összesen több mint háromezer méter hosszon kap új burkolatot Mátranovák „főútja”, valamint a Rákóczibánya és Kisterenye közötti út és a Kotyházára vezető út

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldalán tett beszámolójában olvashatjuk: Mátranovákon 574 méteren kap új burkolatot a kiemelt képen is látható Szabadság út.

A Magyar falu program idei forrásaiból nyolcszázhatvan településen épülhetnek vagy újulhatnak meg önkormányzati utak, hidak, kerékpárutak – közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos korábban, az MTI tudósítása szerint. Gyopáros Alpár elmondta: az önkormányzati tulajdonban és fenntartásban lévő utcák, utak, hidak, kerékpárutak építésére, fejlesztésére kiírt, 20 milliárd forint keretösszegű pályázaton 860 önkormányzat nyert, egy pályázó legfeljebb 40 millió forintos támogatást nyerhetett el. Az ideivel együtt több mint 40 milliárd forintot fordítottak a Magyar falu programban önkormányzati utcák építésére, felújítására.

Nógrád megyében ebben a pályázati programban, a korábbi munkálatok között már rendbe tették az Etes-Karancsalja és a Szuha-Mátraalmás közötti útszakaszokat.

Kiemelt fotó: https://www.facebook.com/becsozsoltogy


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek