Kishajókikötőt alakítottak ki a Tiszán

Negyvennyolc férőhelyes kishajókikötőt alakítottak ki a Tiszán Szeged belvárosában, a beruházás a Partfürdő szabadidőpark és kemping 300 millió forintból megvalósuló fejlesztésének része. A Partfürdőt uniós támogatással megvalósuló programban fejlesztették.

Nagy Sándor, városfejlesztési alpolgármester a létesítmény átadásán úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a Tisza valóban Szeged főutcájává váljon, szükség van arra, hogy a folyó megközelíthető legyen, ott élményekkel szolgáló attrakciók várják a helybélieket és a turistákat.

Elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, 300 méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővítette a terület villamosenergia-ellátását is – közölte az alpolgármester.

A 300 millió forintos fejlesztés utolsó beruházása a város központjában, a Belvedere palotával szemben, a Tisza újszegedi oldalán, a szegedi Mahart Tisza Yacht Kft. által épített kishajókikötő. Az úszómű a pihenni vágyók mellett kiszolgálja a vízi sportok kedvelőit, a vízitúrázókat, horgászokat is. Az úszóművet 15 méteres bejáró kapcsolja össze a parttal. Központi, több mint 300 négyzetméteres mólója elsődlegesen vízi pihenőhelyként működik. Ehhez az egységhez 96 méteres kikötőmóló kapcsolódik, melynél 48 hajó helyezhető el.

forrás: mti


Hasonló cikkek