Kiska találkozott Ferenc pápával

Az államfő pápai audiencián vett részt a Vatikánban. Hátrányos helyzetű fiatalok által készített karácsonyi gömböket ajándékozott Ferenc pápának.

Andrej Kiska államfő pénteken pápai audiencián vett részt a Vatikánban. Ebből az alkalomból az államfő négy karácsonyi gömböt ajándékozott Ferenc pápának, amelyeket hátrányos helyzetű fiatalok készítettek.

A pápa az ajándékok átvételénél azt mondta az államfőnek, hogy a gömböket fel fogja akasztani a Szent Márta-ház karácsonyfájára, ahol karácsonyig a miséket tartja.

Egy gömböt készítettek a kassai Liberta központban élő beteg gyerekek és szüleik, egyet a Turzovka gyermekotthonban élő fiatalok, egyet a pozsonyi Resoty Antona Srholca központban élő hajléktalanok, egyet pedig a görgői (Spišský Hrhov) alapiskola diákjai.

Kiska az ország nevében meghívta Ferenc pápát Szlovákiába. A pápa elvileg elfogadta a meghívást, de hozzátette, hogy nagyon sűrű a programja.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek