Kiskorú lányát bántalmazta

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a helybeli férfinak a letartóztatását, aki visszatérő módon bántalmazta 11 éves kislányát.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. május 20-án, este 9 és 10 óra között a tartózkodási helyül szolgáló lakásukban bántalmazta 11 éves kislányát. A férfi a gyerek haját húzta, az ágyra lökte, ott több alkalommal, nagy erővel, tenyérrel arcon ütötte. Mindezeket követően a gyanúsított a kislány pólóját hátulról megragadva a nyakánál fogva megszorította, majd a lakás galériájánál levő ágyról a lépcsőhöz húzta, ott hirtelen elengedte, melynek következtében a kislány a lépcsőfordulóig csúszott le.

A bántalmazás következtében a kislánynak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.

A védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére. A férfi ugyanis többszörösen büntetett előéletű, cselekményét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A legutóbbi elítélése alapjául szolgáló bűncselekményt egyébként szintén kiskorú gyermeke sérelmére követte el, így a bűnismétlés veszélye fokozottan fennáll.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapi időtartamra elrendelte a férfi letartóztatását.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek