Kiskunfélegyháza: Újra lesz Kiskun Expo

A Félegy­házi Napok idén több helyszínen is várja a látogatókat. A rendezvénysorozat kiemelt újdonsága a Kiskun Expo lesz, amelyet a városi sportcsarnokban rendeznek meg augusz­tus 19–22. között.

A korábban szép sikereket elért, majd feledésbe merült rendezvény gyökerei 1934-ig nyúlnak vissza. Most ennek hagyományait éleszti újra az önkormányzat, amikor teret ad a város és a kistérség vállalkozásainak, oktatási és művelődési intézményeinek, civil szervezeteinek, kézműveseinek, alkotóinak, hogy bemutassák termékeiket, értékeiket, eredményeiket. A Kiskun Expo augusztus 19-én az ünnepélyes megnyitóval egy időben tárja szélesre kapuit a vendégek előtt, és augusztus 22-éig lesz látogatható.

A sportcsarnokban ötvennél is több kiállító lesz jelen, közöttük a környező települések önkormányzatait, a város nagyvállalatait, intézményeit, kisiparosait képviselve. Többek között a MÁV járatain 50 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a látogatók.

A Félegyházi Napokhoz több program is kapcsolódik. Így például a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, melynek keretében Hermkens Edit, Pap­halmi Róbert és Nagy Géza mutatkozik be. Az Izsáki úti régi hangár területén Mezgé Piknik várja az érdeklődőket. Lesz állatsimogató, mezőgazdasági gépek és járművek bemutatója, egyéb gyermekprogramok.

A Félegyházi Napok keretében tartják meg a hagyományos augusztus 20-i ünnepi programokat is. Ezúttal is a Szent István tér ad otthont az ünnepi szentmisének és a kenyérszentelésnek. A Félegyházi Napok keretében tartják a Bajuszfesztivált is, augusztus 21-én, melynek során lesz a többi között bajuszverseny, bajuszkirály-választás, gólyalábas felvonulás, bábelőadás, harcászati bemutató és népzenei koncert. – irja a BAON.hu

 

Juhász Márta


Hasonló cikkek