Kiskutyákat fogadott be a Szegedi Vadaspark

A napokban francia buldog kölyköket foglaltak le a röszkei határon, őket fogadta be a Vadaspark mentőközpontja. Most karanténban vannak

A két kiskutya a helyzethez képest jó állapotban van, és szerencsére most már hozzáértő kezekben, de még egy ideig fokozottan kell rájuk figyelni, hiszen nem kis traumát éltek át. A röszkei határnál akarta becsempészni őket egy szerb férfi, egy csomagok alatt elrejtett táskában.

A bőrönd, amiben az öt kutya utazott, nem szellőzött megfelelően, így se levegőjük, se ételük, se vizük nem volt az állatoknak. Három kölyök elpusztult, feltehetőleg hőgutában.

A sofőr nem rendelkezett sem az állatok tulajdonát bizonyító, sem a szállításukhoz szükséges dokumentumokkal. Állatkínzás miatt vádat emeltek vele szemben – írja a delmagyar.hu

A megmentett ebek a Szegedi Vadaspark mentőközpontjában leltek tehát ideiglenes otthonra, ahol általában gyakoribbak vadon élő állatok példányai, de a kutyusokkal is kiválóan boldogulnak. A természetvédelmi mentőközpont régóta fogad be elkobzott, átcsempészni próbált állatokat.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt kép: Kuklis István

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook

 


Hasonló cikkek