Kistelekre is megérkezett a tavasz…

Nemcsak az időjárás tekintetében  érezhető a friss hangulat, de nem is csak az újabb és újabb fejlesztések miatt, hanem azért is, mert megkezdődtek a tavaszi munkálatok.

Több ízben is tevékenykednek a lakosok a városban. Szépítik a szökőkutat,  hogy a település ékszere lehessen. Eltávolították a téli dekorációt, kitakarították, majd lefestették, hogy frissebb és szebb legyen. A szökőkút medencéjében lévő csempéket pedig szeretnék  lecserélni, hisz  már közel két évtizede használják azokat. Nagy Sándor elmondta, hogy már beszerezték az újakat,  és ha minden a tervek szerint halad, akkor hamarosan kicserélhetik a csempéket.  Erre az aprónak tűnő, de az esztétika szempontjából igen fontos lépésre már nagy szükség van.

A szökőkút mellett más tevékenységek is zajlanak Kisteleken. Például a polgármesteri hivatal felújítása.

Bár erre a város rehabilitációs programban támogatást nyertek, az öt terület kialakítása nem volt része a projektnek,  Így ezt a kistelekiek maguk vállalják – nyilatkozta  a városvezető.

A tavaszias időben hozzá is láttak a munkához, a hivatal dolgozói kertészkedek, a polgármester is segített, rotátorral lazította a földet.  Amellett, hogy ez tényleg összefogásnak bizonyul, ráadásul még egészségmegőrző csapatépítő tréningnek is megfelel, nem kis spórolást is eredményez. Mert az elültetett növények az önkormányzati kertészetből származnak, tehát minden szempontból helyi a kivitelezés. Legalábbis ami a zöldterület fejlesztését illeti.

A település tehát láthatóan megújult lendülettel várja a tavaszt.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: kistelekijaras.hu

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek