Kitüntetéseket adtak át Pásztón a nemzeti ünnep alkalmából

Pásztón az október 23-i ünnepséghez kapcsolódva adták át a városi önkormányzat képviselőtestülete által alapított kitüntető címeket. A város új díszpolgárává választották Becsó Zsoltot, a térség országgyűlési képviselőjét. A város szülöttje az ünnepségen meghatottan nyilatkozta: harminc év munka után, a továbbiakban is szeretné szolgálni szeretett szülővárosát. Ezen kívül  a sport, az egészségügy, a közélet és az oktatás területéről is díjaztak arra érdemes pásztóiakat

A Teleki László Városi Művelődési Központban október 22-én délután tartott eseményen a város díszpolgára címmel tüntették ki Becsó Zsoltot. A városi képviselőtestület méltatásában hangsúlyozza: Becsó Zsolt elévülhetetlen érdemeket szerzett Nógrád megye, illetve Pásztó Város közéletében betöltött szerepével, a térség társadalmi és gazdasági fejlődése érdekében közgyűlési és országgyűlési képviselőként végzett munkájával. Becsó Zsolt beszédében kiemelte, hogy az elmúlt harminc évben munkája során mindig ezt a várost képviselte és a városnak próbált segíteni.  Mint mondta, 1990 elején többedmagával azért küzdöttek, hogy megmentsék a nagymezői objektumot. Aztán ott voltak, amikor meg kellett menteni a kórházat, s ott voltak, amikor jött az árvíz. Ott volt megyei- és parlamenti szinten is, amikor segíteni kellett a várost, hogy minél élhetőbb, szerethetőbb legyen.

– Nagyon örülök, hogy az elmúlt években sebességet tudtunk váltani és Pásztó most reneszánszát élheti. Számos olyan fejlesztés indulhatott el, amely szolgálja a város fejlődését – húzta alá Becsó Zsolt, majd azzal zárta gondolatait, hogy ez az elismerő cím arra kötelezi őt, hogy az a lendület, ami az elmúlt három évtizedben jellemezte a személyes munkáját – és a csapat munkáját -, az mindenképp folytatódjon. – Ahogy a múltban, úgy az elkövetkező időkben is, ha az Úr ezt megengedi, és a választók is így akarják, akkor tovább szeretném szolgálni szeretett városomat.

A pásztói képviselőtestület „Pásztóért” Emlékplakett Díjjal tüntette ki Forstner Antalt és Szöllősi Miklóst. Ágasváry Lajos Díjat kapott Madjász Julianna. A sport érdekében kifejtett tevékenységéért Erdélyi Gyula és Hugyecz Zoltán Pásztó Város Sportjáért Díjat vehetett át. Az egészségügy területéről Kanyóné dr. Füleki Margit, valamint Szappan-Koháriné dr. Korpás Beáta részére adták át a „Keglevich Margit” Díjat. Pásztorné Szőllősi Margit és Kosztovics Ottó „Közszolgálatért” Díjat kapott, a „Csohány Kálmán” Díjat pedig Tóth Andrea érdemelte ki. Kimagasló tanulmányi és sporteredményei elismeréséért két diákot jutalmaztak: Holtner Daren és Nagy Lili „Babják Bertold” Díjat vehetett át.

A kitüntetéseket Farkas Attila polgármester és Bodrogi István alpolgármester adták át a díjazottaknak.

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek