Kiürült a tankja, kisteherautóból lopott üzemanyagot (videóval)

A Tatabányai Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt indult ügyben vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki üzemanyag töltőállomás helyett más gépkocsijából “tankolta meg” a személygépkocsiját.

A vádirat szerint a férfi 2021. március 9-én az éjjeli órákban Tatabányáról elindult az oroszlányi lakóhelyére, amikor észlelte, hogy a gépkocsijában lévő üzemanyaggal nem tud hazamenni. Az elkövetőnél pénz nem volt, ezért Tatabányán, a Május 1. park melletti parkolóban egy tehergépkocsi mellé állt. A férfi elővett egy kannát és slagdarabot, majd a teherautó zárt tanksapkáját a nála lévő csavarhúzóval felfeszítette és az üzemanyagtartályból 38 liter, 15.770 forint értékű gázolajat szívott ki, melyet a személygépkocsiba beletöltött.  A teherautó tanksapkájának felfeszítésével 4.880 forint kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a büntetlen férfival szemben a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, a lefoglalt kannát és csődarabot kobozza el, valamint kötelezze a sértett kárának a megtérítésére.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek