Kiválasztották a rendőrfőkapitány-jelölteket Szlovákiában

A szakmai bizottságok kedden kiválasztottak három jelöltet a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára, és hármat a rendőrfőkapitányi posztra.

A négy rendőrfőnök-jelölt közül a bizottság a jelenlegi rendőrfőkapitányt, Milan Lučanskýt, a besztercebányai (Banská Bystrica) rendőrkapitányság főnökét, Ivan Piliart és a prágai rendőrségi attasét, Ivan Ševčíkot találta megfelelőnek.

A belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára pályázó négy jelölt közül a bizottság a rendőrfőkapitány-helyettest, Martin Krčmárikot, a hivatal jelenlegi igazgatóját, Adrián Szabót és a helyettesét, Robert Zaplatíkot választotta ki.

A választásra már az új szabályok szerint kerül sor. A belügyminiszter szerint a rendőrségről szóló törvénymódosítás átláthatóbbá teszi a folyamatot. Saková azt szeretné, ha az új rendőrfőnököt és a Felügyeleti Szolgálati Hivatal igazgatóját nyárig kineveznék.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek