Kizuhant a 7.-ről a fiatal szlovák focista

Életét vesztette Adrián Sivoň, a 17 éves tehetséges szlovák korosztályos válogatott labdarúgó, miután szombaton reggel kizuhant a kollégium hetedik emeletéről.

Sivoň az MFK Ružomberok, valamint a szlovák U18-as válogatott játékosa volt. Esésének körülményei egyelőre nem ismertek, annyi viszont biztos, hogy nem lökték ki.

A fiatal tehetség nem halt meg azonnal. Miután a mentők a helyszínre érkeztek, még eszméleténél is volt – súlyosan megsérült a medencéje és át volt szúrva a tüdeje. A kórházba szállítást követően viszont életét vesztette.

Petra Dišková, a rózsahegyi katonai kórház szóvivője közölte, hogy többszörösen súlyos sérülései miatt nem tudták megmenteni az életét. Radko Moravčík rendőrszóvivő pedig azt közölte, hogy a helyszínen nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot, ezért nem folytatnak nyomozást.

Ľubomír Golis, az MFK Ružomberok klubelnöke megerősítette a tragédiát. Elmondta, hogy közvetlenül a tragédia után kellett volna a korosztályos, U19-es csapatnak egy bajnokit játszania, de azt elhalasztották. “Normális fiatalemberként, tehetséges futballistaként ismertem Adriánt. A legközelebbi, Montenegró elleni meccsen a tartalékok között volt, számoltam vele a csapat tavaszi mérkőzésein is. Őszinte részvétemről biztosítom a családját, hozzátartozóit.” – reagált az U18-as válogatott vezetőedzője, Stanislav Macek.

Forrás: parameter.sk, Čas.sk/Denník N

Fotó: cas.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek