Klímatudatos fotó- és videópályázat balassagyarmati nézőpontból

Általános és középiskolás tanulók számára írtak ki fotó- és videópályázatot három nyugat-nógrádi településen, a fiatalok klímatudatosságának erősítésére; a verseny meghirdetője Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma, amely közösen dolgozik a térségi klímastratégián – tájékoztatta a konzorcium az MTI-t.

Mint írták, a Széchenyi 2020 program keretében 10,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítják meg a „Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása” című projektet, melyben kiemelt feladat a helyi lakosság, azon belül is a fiatalok szemléletformálása.

A projekt egyik részeleme egy helyi tanulmányi verseny, mely során a tanulók megismerkedhetnek az éghajlatváltozás hatásaival, a problémákkal, és megoldási javaslatokat kaphatnak úgynevezett jó gyakorlatok bemutatásával, amelyet saját életükben is hasznosítani tudnak a klímavédelem területén. Ehhez kapcsolódóan fotó- és videópályázatot hirdettek „Mit tehetek én?” címmel.

A pályamunkáknak egy fotó vagy rövid videó elkészítésével kell választ adniuk arra, hogy mit tehet a lakosság szűkebb környezetében a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása érdekében.

A pályázaton Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc általános és középiskolás tanulói vehetnek részt február 28-án éjfélig, az eredményhirdetés és a nyertes pályamunkák bemutatása a Víz világnapján, március 22-én lesz. Mindkét kategóriában az első három helyezettet díjazzák.

Kiemelt fotó: facebook.com/bgyvaroshaza

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek