Klus szerint Gyimesi csak a feszültséget kelti a magyarok és szlovákok között

Martin Klus (SaS) szlovák külügyi államtitkár úgy véli, szégyenletes, amit Gyimesi György, az OĽaNO parlamenti képviselője csinál.

Az SaS hétfőn délután szégyenletesnek nevezte Gyimesi kijelentéseit, miszerint Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszternek és neki azért sikerült a Szputnyik V-vakcináról sikeresen tárgyalnia Orbán Viktor (Fidesz) magyar miniszterelnökkel és Szijjártó Péter (Fidesz) magyar külügyminiszterrel, mert az egyeztetésen nem vettek részt a szlovák külügy diplomatái. 

Ha azért kapná a pénzét, hogy diverziós tevékenységet végezzen a saját országa ellen, sem viselkedne másképp. Az egyetlen célja, hogy nemzetiségi feszültséget szítson” – jelentette ki Klus a TA3 V politike című vasárnapi műsorában.

Klus szerint Gyimesi egy fiatal magyar, akinek célja a feszültségkeltés.Nagyon sajnálom, mert bennem is magyar vér csörgedezik. Ez az úr, a hozzá közelálló médiával együtt, amelyet csak Isten tudja, honnan finanszíroznak – ötletünk azért van – nem csinál mást, mint egymás ellen uszítja a szlovákokat és magyarokat” – jelentette ki.

Klus szerint Gyimesi inkább viselkedik ellenzéki politikusként, mint kormánypártiként. Hozzátette: Gyimesi aláírása hiányzott arról, az Eduard Heger kormányát támogató képviselők listájáról, amelyen 91 parlamenti képviselő neve szerepelt. Gyimesi ezzel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, bár az aláírása nem szerepelt a listán, ennek ellenére maximálisan támogatja Heger kormányát.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: Denník N, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek