Kočner a bírók megvesztegetéséről beszélt a vallomásában

A bírói függetlenségébe való beavatkozással vádolt Marian Kočner csütörtökön vallomást tett Nyitrán, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségen. Több órán át beszélt az egyes bírókat és ügyvédeket érintő korrupciós bűncselekményekről.

Az ügyet a Vihar (Búrka) rendőrségi akció részeként vizsgálja a hatóság. A kihallgatás során nem Marek Para, Marian Kočner ügyvédje, hanem a helyettese volt jelen, de még mielőtt belépett az épületbe, bejelentette, hogy nem akar hozzászólni az ügyhöz. Jelen volt Peter Erdös, a kenőpénz elfogadásával gyanúsított Monika Jankovská volt igazságügyi államtitkár jogi képviselője.

Erdös megerősítette, hogy Kočner tanúvallomást tett a nyomozó előtt. „Mivel az előzetes eljárás nem nyilvános, a nyilatkozat tartalmáról nem adhatok tájékoztatást. Marian Kočner bizonyos tényekről és személyekről beszélt a vallomásában, és hozzászólt egy bizonyos tanúvallomáshoz.” – mondta.

További nyomozás indul a bírók korrupciós ügyeinek kivizsgálására.Kihallgatják a gyanúsítottakat, ami néhány napig eltarthat” – mondta. Hozzátette, ügyfele továbbra sem hajlandó vallomást tenni a korrupciós ügyekkel kapcsolatban. „Mivel nem volt lehetőségünk megismerni az összes olyan bizonyítékot, amely ügyfelem ellen szól, ezért gyakorolta azt a jogát, hogy ne tegyen vallomást a kihallgatás során” – mondta Erdös.

Monika Jankovská vizsgálati fogságban van. Ügyvédje azt mondta, egyelőre nem lehet tudni, mennyi ideig marad őrizetben.

Forrás: tasr, bumm.sk

Fotó: Pravda


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek