Kočner bíróit fűzi épp rabláncra a NAKA

Az igazságügyben dolgozó személyek őrizetbevételébe fogott szerdán reggel országszerte a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Köd (Hmla) fedőnevű nyomozócsportja a Vihar-razzia keretén. A Tvnoviny.sk információi szerint, mintegy 20 olyan személyről van szó, akiknek nevét a Marian Kočner Threemás üzeneteiből ismerhettük meg.

A nyomozók állítólag nem csak a Threema applikáción keresztül váltott üzenetekre támaszkodnak, más bizonyítékokkal is rendelkeznek. Állítólag tanúvallomásokkal is alátámasztották az eljárást.

A rendőrséggel állítólag együttműködik a volt bíró, Vladimír Sklenka, akinek éppen a Marian Kočnerrel folytatott Threemá-s kommunikációja miatt kellett megválnia a bírói talártól. Nem kizárt, hogy más személyek is együttműködnek a rendőrséggel. A Markíza tudni véli, hogy Monika Jankovská, igazságügyi exállamtitkár, valamint Denisa Cviková és Zuzana Maruniaková bírónők is az elfogottak között vannak.

Forrás: bumm.sk, tvnoviny.sk/facebook/dennikn


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek