Kočner megfigyelőkommandóját is megfigyelték

Valaki megfigyelte azt a kommandót, amelynek tagjait Marián Kočner több újságíró, köztük Ján Kuciak megfigyelésére bérelte fel. A megfigyelő azt figyelte, kik ők és kinek a tulajdonában vannak az általuk használt autók. Felvételt is készített némelyikükről – írta szerdán a Sme hírportálja. Nem világos, ki lehetett az, de lehetséges, hogy valamelyik titkosszolgálat tagja.

Az újságírókat megfigyelők megfigyelését az is bizonyítja, hogy a belügyminisztrériumi főfelügyelőség jelentést küldött róluk tavaly áprilisban a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökségnek (NAKA), amelyet Branislav Zuriannak, a bűnszervezetekkel foglalkozó egység vezetőjének címeztek. Zurian az újságírók illegális megfigyeléséről szóló ügy aktájához csatolta a dokumentumot. Az ügyben máig nem gyanúsítottak meg senkit.

Az újságírókat megfigyelő csoportot az eddigi értesülések szerint Peter Tóth egykori újságíró, a SIS akkori ügynöke szervezte meg, és a titkosszolgálat egy korábbi munkatársa, Miroslav Kriak vezette. „A megfigyelésükről szóló dokumentumot névtelenül juttatta el valaki a belügyminisztériumba. A jelentés 8-oldalas, de azt nem tudni, hogy ez a teljes dokumentum-e, vagy csak egy része.” – írja a Sme.

Fényképek készültek a megfigyelők megfigyeléséről, a képeket eddig nem hozták nyilvánosságra. A felvételekhez csatolt szövegekből az derül ki, hogy azok 2016-ban és 2017-ben készültek.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek