Kočner módszere a szabadulásra

Névtelen e-mail érkezett a Markíza tévéhez arról, hogy igyekszik szabadlábra kerülni Marian Kočner az előzetes letartóztatásból. Az elektronikus levél szerint a kétes hírű vállalkozó instrukciókat tartalmazó cetliket küldözgetett a börtönből az ügyvédjén keresztül Peter Tóth részére.

Kočner állítólag arra kérte az ismert újságírót, Peter Tóthot, a Sme napilap korábbi kommentátorát – aki később a szlovák titkosszolgálat (SIS) élén is állt egy ideig –, hogy segítsen neki a politikai életben, valamint a bűnüldöző szervek körül tevékenykedő befolyásos személyiségek. Valószínűleg mindez még Alena Zsuzsová, a Kuciak-gyilkosság megrendelésével vádolt komáromi nő őrizetbe vétele előtt történt. A bizonyítékokat állítólag Peter Tóth adta át a rendőségnek, mint titkos tanú.

Marian Kočner a 70 millió eurós ún. televíziós váltók miatti botrány ügyében van előzetes letartóztatásban. Marian Kočner és Pavol Rusko ellen a Markíza tévé tett feljelentést értékpapírok állítólagos hamisítása, valamint az igazságszolgáltatás akadályoztatása miatt. A magán tévétársaság a per kezdete óta kétségbe vonta a váltók valódiságát.

Forrás: tvnoviny.sk, tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek