Kočner rendőrségi okostónija, Bödör mégis megy a hűvösre!

Vasárnap este a besztercebányai Specializált Büntetőbíróság még úgy döntött, hogy nem kell vizsgálati fogságba helyezni Norbert Bödört, a Marian Kočner partnereként elhíresült üzletembert. Aztán jött a fellebbezés, majd eltelt 4 nap és a Legfelsőbb Bíróság csütörtök délután úgy határozott, hogy az Állattenyésztő ügy miatt bevarrja a rácsok mögé a hihetetlen rendőrségi kapcsolatokkal rendelkező nyitrai férfit.

A bíróság illetékese azt nyilatkozta, hogy a döntésüket az alapján hozták meg, hogy ez ügyben két gyanúsított tett vallomást a napokban. “Ez az említett két személy olyan kidolgozottságú korrupciós hálózatról rántotta le a leplet, ami páratlan az ország önállósodása óta” – jegyezte meg Martin Bargela, a mai határozatot meghozó testület vezetője. “Ez a korrupció és a pénzmosás gigászi gépezete volt. Teljességgel hihetetlen! És ez már 2006 óta működött.” – tette hozzá a Legfelsőbb Bíróság tagja.

Bödört most pénzmosással – vagyis bűncselekményből származó pénz legalizációjával – gyanúsítják a rendőrök. A nyomozati irat alapján hozzá vándorolt az Agrárkifizetési Ügynökségnél korábban dolgozó korrupt vezetőktől származó pénz egy része. A március eleje óta kipattant Állattenyésztő (Dobytkár) fedőnevű ügyről van szó, ami arról szól, hogy befolyásos emberek uniós támogatásokat nyúlhattak le szervezett módon, és eddig 10 millió euró kenőpénzt azonosítottak be a rendőrök.

A Smerrel jó kapcsolatokat ápoló, az állami megrendelésekben lubickoló nyitrai Bonul őrző-védő vállalat tulajdonosának, Miroslav Bödörnek a fia, Norbert Bödör neve felmerült a Kuciak-gyilkossággal összefüggésben is. Peter Tóth, korábbi SIS-es vezető, aki jó darabig Marian Kočner jobbkezének számított, de aztán megeredt a nyelve, arról nyilatkozott, hogy Bödör anyagilag támogatta az újságírók titkos megfigyelését is.

Forrás: parameter.sk

Fotó: tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek