Kočner vallomást tesz, Zsuzsová hiányol két telefont

Marian Kočner vádlott a Speciális Büntetőbíróság szerdai tárgyalásán jelezte, hogy vallomást tesz Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová régésznő meggyilkolásával kapcsolatban. A bíróságon bemutatták a nyomozás és a házkutatások során talált bizonyítékokat.

A banki jelentést is felolvasták, amely a gyilkosságért kifizetett pénzösszeg felvételét bizonyítja.

Marian Kočner akkor jelezte, hogy vallomást akar tenni, miután Vladimír Turan, a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze azt javasolta, zárják ki a nyilvánosságot a tárgyalásról, amikor a Marian Kočner széfjéről szóló banki jelentést olvassák fel. A vádlott azt mondta, nincs kifogása az ellen, hogy a nyilvánosság hallja a bank jelentését.

A Tatra banka szerint a széfet az újságíró meggyilkolását követő napon nyitotta ki. Marian Kočner azt állítja, a Markíza-televízió váltójáról szóló szakvélemény másolatát vette ki a széfből.

Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője elutasítja ezt az érvelést. Emlékeztetett arra, hogy a Threema-alkalmazáson keresztül váltott üzenetek szerint Marian Kočner találkozott az ügy másik vádlottjával, Alena Zsuzsovával, akinek átadta a pénzt az újságíró meggyilkolásáért. „Ez egy kulcsfontosságú eleme a mozaiknak, véleményünk szerint ezért vette ki a pénz” – tette hozzá Lipšic.

Az ügyészség benyújtotta azokat a felvételeket, amelyeken Marian Kočner a bankban látható.

Alena Zsuzsová szerdán hozzászólt a nála tartott házkutatása során lefoglalt bizonyítékokhoz. Közölte, hogy a rendőrség 8 telefont foglalt le, de csak 6 szerepel a jegyzőkönyvben. „Egy telefon eltűnt, az abból származó adatokkal visszaéltek, egy másik telefonba rakták át őket” – mondta. A vádlott szerint ezt azért csinálták, mert a telefon nem az ő nevén szerepelt.

Miroslav Marčeket, Szabó Tamás és Alena Zsuzsovát nem jogerősen elítélték Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásáért. Marian Kočner a vádirat szerint bosszúból rendelte meg a gyilkosságot, amiért Kuciak a gazdasági bűncselekményeiről cikkezett.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek