Kočnernek sok a szabadideje a rácsok mögött – dolgozni szeretne

Az elítélt Marián Kočner még mindig a pozsonyi fogdában tartózkodik. Családjávál és rokonaival is alig tarthatja a kapcsolatot, egy hónapban egyszer láthatja őket személyesen és maximum két órát beszélhetnek.

A sok szabadideje miatt pedig még munkát is vállalna, ügyvédje, Marek Para a Sme napilapnak elmondta, Kočnernek nem okozna gondot bármilyen munkát elvégzése.

Természetesen a börtönben lévő személyeknek erre nincs lehetőség, de az ügyvédje szerint ő még csak fogságban van, rá más szabályok vonatkoznak.

Marek Para elmondta, amikor bevitték őt egy cellába, maga Kočner kérdezett rá, hogy nem takaríthatná-e ki azt a cellát, amely mindenféle hányással és piszokkal volt tele. Ezután 4-5 cellát is így kitakarított. A legszigorúbb fokozatra elítéltek csak az intézményen belül végezhetnek munkát.

Marian Kočner sorsáról a börtönőri testület (ZVJS) dönt, amely nem akart nyilatkozni az elítélt helyzetéről, sem pedig arról, miért nem került még a végrehajtási intézetbe.

Az ügyvédje szerint mivel még nem szállították őt el, ezért ugyanolyan szabályok vonatkoznak rá, mint az előzetes fogvatartáskor, amikor is fennállt az összejátszás, illetve tanúk befolyásolhatóságának veszélye. Tehát végső soron nincs megtiltva, hogy Kočner fizikai munkát végezzen a rácsok mögött.

 

V4 Panoráma / Pannon Hírnök

Kövessen a Facebookon is!

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek