Kocsonyadermesztő hideg az utcán és tánc a jégen

A hideg idő ellenére sem panaszkodhattak az elmúlt hétvégén a szórakozni vágyók. Programok terén bőséges volt a kínálat: a Kocsonya Farsang eseményei mellett a színházi SZEM Fesztivál előadásai is hívogatták a közönséget; a korcsolya szerelmesei pedig a Jégvirág Kupa jégtáncos produkcióiban gyönyörködhettek 3 napon keresztül a Miskolci Jégcsarnokban.

jegcsarnok_1

Jégvirág Kupa

Sikeresen lezajlott a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub által szervezett Jégvirág Kupa a Miskolci Jégcsarnokban pénteken és szombaton – tájékoztatta szerkesztőségünket Vajda János.

Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János

A nemzetközi műkorcsolya viadalon a hazai korcsolyázók és az utánpótlás versenyzők mellett számos külföldi korcsolyázó is képviseltette magát, hogy a színvonalas versenyen megmérettessék magukat a nemzetközi bírák előtt. Tekintettel arra, hogy a szezon utolsó pontszerző versenye volt a miskolci, ahol a különféle szintű minősítő versenyre történő kvalifikációt még kiharcolhatták a korcsolyázók, így 9 külföldi (ausztrál, brit, dán, észt, francia, kazak, litván, spanyol) szerepelt a több mint félszáz hazai versenyző mellett 9 kategóriában. A külföldi versenyzők valamennyien úgy nyilatkoztak, hogy egy jól szervezett, színvonalas megmérettetés hírét viszik magukkal a kupák mellett és szívesen térnek vissza Miskolcra a 2016-ban megrendezendő Jégvirág Kupára.

Eredmények:

http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/jegvirag/results/index.htm 

Országos Szinkronkorcsolyázó Bajnokság 2015

Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Miskolci Jégvirág Korcsolya Klub által lebonyolított versenyen szép számú közönség előtt léptek jégre a sportág nemzetközi szinten is számon tartott magyar válogatottja mellett az utánpótlás csapatai is, akik hat kategóriában versengtek. Szép siker a Jégvirágnak, hogy a Senior és az Advanced Novice kategóriában is bajnoki címet szereztek a miskolci lányok.

Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János

Senior korcsoportban a Team Passion, amely egyben a magyar válogatottat is jelenti, a Kanadában megrendezésre kerülő világbajnoksághoz szükséges kvalifikációs pontokat gyűjti, így a jövő héten már Milánóban versenyeznek a Spring Cupon.

A január végi, Salzburgban megrendezett Mozart kupán szerzett ezüstérem után, a miskolci utánpótlás (Miskolci Jégvirág/Frostwork Advance Novice) csapat remekül szerepelt, önbizalomra adhat okot a hazai versenyen elért pontszám, ami a nemzetközi mezőnyben is magasnak számít az adott korosztályban.

A jövő szezonban már a nemzetközi szinkronkorcsolya naptárban is helyet kap a miskolci verseny.

Fotó: Vajda János
Fotó: Vajda János

Eredmények részletesen elérhetőek a MOKSZ honlapján:

http://www.moksz.hu/images/mukorcsolya/versenyek/2014_15/jegvirag/Results_szinkron/index.htm


Hasonló cikkek