Kollár bárkivel hajlandó együttműködni az önkormányzati választásokon

Egyetlen párttal sem zárta ki az együttműködést a Sme rodina az önkormányzati választásokon, bárkivel hajlandó szövetségre lépni. Ezt Boris Kollár, a párt elnöke jelentette ki a TASR-nek adott interjúban.

Hozzátette, hogy helyi szinten nem kötelesek kormánypártokkal szövetkezni. A Sme rodina fontolgatja, hogy a besztercebányai megyeelnöki posztért egyik parlamenti képviselőjét, Igor Kašpert állítja csatasorba. „Nem vagyunk kötelesek ugyanolyan koalícióban indulni, mint amilyen kormány tagjai vagyunk. Megeshet, hogy a Hlas-SD-vel kötünk koalíciót, vagy a magyar pártokkal. Egyes városokban ellenzéki vagy parlamenten kívüli pártokkal is szövetségre léphetünk” – mondta Kollár.

Hozzátette, hogy még nem kötöttek semmilyen megállapodást. „A kollégáknak el kell majd dönteniük, hogy akarják-e jelöltetni magukat. Kašper mérlegeli, hogy elindul Besztercebánya megyében. Lesz, ahol saját jelöltet indítunk és támogatókat keresünk, és lesz, ahol a jelenleg funkcióban levő jelöltet támogatjuk” – mondta Kollár és hozzáfűzte, a pozsonyi főpolgármesteri poszttal kapcsolatban még nincs döntés a pártban.

Idén először rendezik egy időben az önkormányzati és a megyei választásokat. A polgárok egy nap választanak majd polgármestert, megyeelnököt, illetve önkormányzati és megyei képviselőket.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek