Kollár nem akarta Kiskáékat a kormányba

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke nem akarta, hogy Andrej Kiska pártját, a Za ľudí pártot is bevonják a kormányba – erről a Markíza televízió politikai vitaműsorában beszélt. Elismerte azonban, elégedett, hogy a koalíciónak 95 képviselője van, hiszen néhány törvény elfogadásához szükség lesz az alkotmányos többségre. Hozzátette, szeretné, ha 4 évig kitartana a négypárti kormánykoalíció.

A diplomájával kapcsolatban megismételte, hogy azt annak rendje és módja szerint szerezte, mint mondta, az ügy miatt 14 napig hülyeségekkel foglalkozott a politika ahelyett, hogy törvényeken dolgoztak volna. Az ügyet lezártnak tekinti. „Örülök, hogy vége, mehetünk tovább” – tette hozzá Kollár. Szerinte azért is problémás lett volna lemondania a házelnöki posztról, mert nincs a pártban senki, aki helyettesíthetné. „A párt erősen rám van fókuszálva, a következő választáson biztosan megérezné, ha nem én vezetném” – magyarázta.

Vitapartnere, a smeres Juraj Blanár tragikomikusnak nevezte a kormány eddigi működését, mint mondja, csak bő 100 nap telt el, de máris veszekednek. Hozzátette, attól tart, hogy a kormány leépíti a korábban elfogadott szociális intézkedéseket.

Forrás: tasr, ujszo.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek