Eljárás indulhat az észak-komáromi magyar gimnázium igazgatója ellen?

„Kérem a kedves Szülőket, Diákokat, ha van rá mód és lehetőség, a karácsonyi szünetben oltassák be magukat” – meglehet, hogy emiatt az egyszerű mondat miatt eljárás indul az észak-komáromi Selye János Gimnázium igazgatója, Andruskó Imre ellen.

A napokban telefonon kereste meg a nyitrai tanfelügyelet egyik munkatársa a Selye János Gimnázium igazgatóját. Andruskó Imrével közölték, hogy az egyik szülő érdeklődött, hogyan lehet panaszt tenni az iskola vezetője ellen, mert véleménye szerint Andruskó Imre agresszív módon propagálja az oltást.

A különös eset kapcsán Andruskó Imre elmondta, hogy a járvány kitörése óta hetente kör e-mailt küld a kollégáknak, a szülőknek és a diákoknak az éppen aktuális helyzetről. Nem volt ez másképp december 9-én sem.

Az iskola vezetője pontokba szedte a tudnivalókat, emellett az e-mail 10. pontjában pedig a következő mondat szerepel: „Kérem a kedves Szülőket, Diákokat, ha van rá mód és lehetőség, a karácsonyi szünetben oltassák be magukat.” Az egyik szülőnél ez az ártatlan kérés vélhetően kiverte a biztosítékot.

„Nem követelem, nem is követelhetem az oltást, hiszen az Szlovákiában nem kötelező. Egy egyszerű kérést fogalmaztam meg a szülők és a diákok felé. A gimnáziumnak 51 alkalmazottja van, közülük 50-en be vannak oltva, egy kollégát pedig folyamatosan tesztelünk. Egyébként a diákjaink 65 százaléka szintén oltott.” – fejtette ki Andruskó Imre.

Az igazgató közölte a tanfelügyelettel, hogy a történteket medializálni fogja, ugyanis sértőnek érzi, hogy iskolaigazgatóként valami olyanért támadják, amit nem követett el. Nem erőszakosan és nem is buzdított az oltásra, csak egy kérést fogalmazott meg. Hozzátette, a politikusok és az ismert emberek mindannyian az oltás fontosságáról beszélnek, akkor ő iskolaigazgatóként miért nem teheti meg? „A nyár folyamán idősebb és ifjabb Dr. Hollósy Tamás meghívására részt vettem a VII. Arányi János Napokon, melynek témája a koronavírus volt. Két emlékezetes előadást is hallottam a rendezvényen. Az egyiket Dr. Kiss László orvostörténésztől, aki arról beszélt, hogy a védőoltások megjelenésével egyidős a védőoltásoktól való félelem. A másik előadáson Dr. Gárdos László főorvos, a Magyar Gyermekorvosi Társaság elnöke beszélt arról, hogy amíg 3 éves kor felett nem lesz mindenki beoltva, addig a vírus velünk marad. Egy kérdésre válaszolva a főorvos elmondta azt is, hogy a védőoltások egyik legnagyobb »mellékhatása« a túlnépesedés.” – fejtette ki az igazgató.

Andruskó hozzátette, a kormány a kezdetektől rosszul kommunikálta a védőoltások szükségességét, mára politikai hovatartozást csináltak belőle. Aki támogatja, az Matovič-párti, aki ellenzi, az Fico-párti. Ami természetes nem igaz. Véleménye szerint egyből közölni kellett volna az emberekkel, hogy egy oltás nem lesz elég a védettség kialakulásához.

Forrás: bumm.sk

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek