Komárom városa segíti a járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozókat

Segíteni akar a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozóknak Komárom önkormányzata. A város elsősorban a vendéglők működtetőinek szeretne segíteni. Keszegh Béla polgármester javaslatára a vállalkozók tovább működtethetik a kinti teraszokat.

Komáromban októberben ér véget a nyári teraszok működésének szezonja. A polgármester azt javasolta, hogy az éttermek és a vendéglők előtti kerthelyiségek továbbra is nyitva tarthassanak.

A cél, hogy most, amikor bent nem ülhetnek le a vendégek, a teraszon szolgálhassák ki őket. A komáromi éttermek nem fizetnek bérleti díjat a teraszokért” – tájékoztatott a városi hivatal.

A hivatal a szemétdíj csökkentésével is kedvezni szeretne a vállalkozóknak.Ha a korlátozások miatt kevesebb szemetet termelnek, ezzel az intézkedéssel is spórolhatnak egy kicsit” – közölte a városi hivatal.

Forrás: TASR, parameter.sk  


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek