Komoly fejlesztésekre készül Békéssámson

Komoly tervekkel vág neki 2022-nek Békéssámson önkormányzata

Tavaszra elkészül a Művelődési Ház energetikai felújítása Békéssámsonban, emelte ki a Rádió 7-nek Annus István. A polgármester elmondta, hogy az idei évben minél több földes utat szeretnének felszámolni, leaszfaltozni. Műfüves pálya kiépítése is tervben van valamint a Szabadságháza energetikai megújítása és a tetőszerkezet kicserélése is.

Szeretnénk utakat építeni, rengeteg utat szeretnénk nyerni. Bízunk benne, hogy nyerünk a belügyminisztériumi pályázatán és azt a kevés aszfaltos utat tudjuk javítani.

Természetesen Magyar Faluprogramban beszeretnénk nyújtani, az új uniós forrásokra szeretnénk pályázni úttal kapcsolatba. Nálunk ez a legnagyobb hibája a falunak, hogy kevés még a köves út, meg a jó állapotú út, próbálunk rajta javítani, a pályázatokat ki szeretnénk használni, szeretnénk nyerni.

Kiegészítő információkért írásban és telefonon keresztül is megkerestük az önkormányzatot, ahonnan választ a mai napig sem kaptunk. Az ok? számunkra ismeretlen, találgatásokba pedig nem bocsátkozunk. A megkeresésünket és a benne megfogalmazott ártatlan kérdéseinket alant olvashatják:

A forrásként felhasznált rádió interjúban elhangzottakhoz kapcsolódó alábbi kérdéseinkre szeretnék választ kapni.

  1. A művelődési ház energetikai felújítása alatt milyen munkát lehet érteni? Esetleg külső homlokzat hőszigetelést, nyílászáró cseréket, fűtéskorszerűsítést vagy napelemek telepítését? Milyen forrásból történik a finanszírozás?
  2. A Szabadságháza energetikai megújításával kapcsolatban is a fentieket kérdezem.
  3. Helyi vállalkozásokat preferának a kivitelezéssel vagy településen kívüliek a kivitelezők.
  4. Információnk szerint, már megnyílt és pályázhatók a Magyar Faluprogramban meghirdetett támogatások. Kérdésem, hogy sikerült a kiírásnak megfelelően benyújtaniuk igényüket a földutak felújításának pénzügyi finanszírozására? Tervezik a falusi útalap igénybevételét is?
  5. A műfüves pályát biztos, hogy örömmel fogadják a sportot szerető fiatalok. Ki építi és rendelkeznek már hozzá forrással?

Forrás: radio7.hu

Nyitókép: Illusztráció

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek