Koncertek és családi programok az idei Gönci Barack Vigasságon

A barackból készült finomságok mellett koncertekkel, gyerek- és családi programokkal, tánccal, valamint hasznos előadásokkal várják az érdeklődőket a 6. Gönci Barack Vigasságon július 1-jén és 2-án Boldogkőváralján.

A gönci barack a Zempléni-hegység lankáinak jellegzetes gyümölcse, amelyet ezen a két napon sokféle formában kóstolhatnak meg az érdeklődők. Lesz barackpálinka, baracklekvár, barackos gombóc és barackszörp is – hangsúlyozta Czakó Mónika, az esemény ötletgazdája és főszervezője a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

A családoknak is szóló fesztiválon a gyerekek a koncertek mellett kézművesfoglalkozásokon vehetnek részt az egész napos játszóházban: nemezelhetnek, dolgozhatnak újrahasznosított anyagokkal és megismerkedhetnek a tűzzománc készítésével, de gyerek mesemondók is szórakoztatják a közönséget.

A programok a Pálinkaház udvarán és a várban lesznek, a két helyszín közt gumikerekű kisvasút szállítja a vendégeket.

Havas Dóra gasztroblogger barackból készült finomságai mellett az Anyukám mondta étterem különlegességeit, a Sárga Borház grillezett ételeit és az Aranygombos Fogadó kínálatát is megkóstolhatják az érdeklődők.

A látogatók tizenhatféle pálinka közül válogathatnak, amelyek válogatott nemes és vadgyümölcsből készültek.

 A rendezvényen fellép mások mellett a Magna Cum Laude, ByAlex, Hobo, valamint Szalonna és Bandája is.

Czakó Mónika felidézte: ezen a vidéken 1960-as években indult el a gyümölcs nemesítése és termesztése. Ma a gönci termővidéken 250 hektáron termelnek több mint tízféle barackot, magyar és francia fajtát egyaránt.

 


Hasonló cikkek