Könnyítik a fiatalok lakhatását Mórahalom

Társasházzal könnyíti meg a fiatalok lakhatását Mórahalom

A település fejlődéséhez szükséges az ifjabb generációk jelenléte is. Ezt segíti elő az új, négylakásos társasház megléte és bérbeadása fiatalok számára

Nógrádi Zoltán, városvezető a közösségi oldalán, videós beszámolóban jelentette be, hogy hamarosan bérelhetővé válik Mórahalom új társasháza. Az épületben két negyven négyzetméteres és két ötven négyzetméteres lakás található, melyek a 21. századi igényeknek megfelelőek, környezetbarátok és modernek. Lehetővé teszik, hogy az ide beköltöző fiatalok önálló életbe tudjanak kezdeni, és később, ha megteremtették az anyagi biztonságot akár saját lakásba költözzenek, és a városban alapítsanak családot.

Fontos azt is hangsúlyozni, hogy a településen minden megtalálható, ami a komfortos, stabil életminőséghez kell. Jól kiépített a szociális – és egészségügyi hálózat is. Kellő számú munkalehetőség van, mely a jövőben remélhetőleg még bővülni is fog. Emellett pedig a családok minden támogatást megkapnak ahhoz, hogy biztonságos jövő elé nézzenek. Szülőként vagy leendő szülőként barátságos, fejlődést szolgáló környezetben tudják gyermekeiket.

Az, hogy egyre több fiatal telepedjen le a városban a település és maguk a fiatalok érdekei is. Hiszen szükség van az alapos szakmai tudással rendelkező utánpótlásra. A fiataloknak pedig jót tesz a kellemes, jól élhető városi környezet. A társasház tehát ehhez biztosít életkezdési lehetőséget.

A beruházás majdnem száz millió forintból valósult meg, melynek harminc százaléka önrész, az önkormányzat részéről erre a célra szánt. A többi, mintegy hetven millió forint pedig uniós és állami támogatás – tudható meg a polgármester bejegyzéséből.

Mórahalom tehát tárt karokkal várja az újonnan a településre költözők érkezését is.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek