Könyv hétvégre! Hallgatni bűn: Vakfolt

Paula Hawkins 2009 környékén kezdett el írni romantikus komédiákat Amy Silver álnéven, négy könyv született tőle ebben a műfajban, melyek közül egyikkel sem volt képes átütő sikereket elérni. Mikor néhány évvel később egy jóval sötétebb stílusra váltott, olyan anyagi helyzetbe került, hogy apjától kellett kölcsönkérnie legújabb regénye befejezéséhez, ami igazán jó döntésnek bizonyult. A lány a vonatonnal sikert sikerre halmozott, egy évre rá pedig egy filmet is forgattak belőle Emily Blunt főszereplésével. Legújabb műve – egy kisregény – 2022-ben jelent meg Vakfolt címmel a XXI. Század kiadó gondozásában.

Történetének főszereplője Edie, akinek férjét, Jake-et brutálisan meggyilkolják otthonukban, miközben ő legjobb gyerekkori barátjuknál tartózkodik, Ryan-nél. Ha mindez nem lenne elég, a rendőrség hamarosan Ryan-t kezdi vádolni a gyilkossággal, és Edie egy idő után hajlik is rá, hogy ezt elhiggye. Ám ahogy telik az idő, Edie kénytelen rádöbbenni, hogy valaki pont ezt akarja, valaki bosszúra szomjazik; a válaszok talán valahol a múltban rejtőznek.

Paula Hawkins már előző regényében, a Lassan izzó tűzben is sokat foglalkozott olyan karakterekkel, akiknek élete úgy alakult, hogy valamiért teljesen a háttérbe szorultak és soha, senkitől nem kapnak normális segítséget. Nos, lényegében a Vakfolt is erre épül föl, igaz, egy teljesen másik recept alapján. Könnyen hihetnénk azt, hogy főszereplőnk csupán az események áldozata, ám ahogy egyre több részletet ismerünk meg a múltjából, két legjobb gyerekkori barátjához fűződő viszonyáról, hamar kiderül, hogy egyikük sem olyan ártatlan, mint az elsőre tűnik.

A Vakfolt rövid terjedelmű, éppen ezért üresjáratokról mentes, röpke órák alatt végigolvasható, pont egy kellemes délutáni kikapcsolódásnak való.

Hawkins, Paula. Vakfolt. XXI. Század, Budapest, 2022., 128 oldal.

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek