Rejtélyes házikók jelentek meg Somorján

Messziről madáretetőnek is vélhetőek, ha közelebbről megtekintjük, esetleg még ki is nyitjuk őket, akkor érdekfeszítő olvasmányokra lelhetünk. Az ötlet Pirk Ilonáé, a Zalabai Zsigmond Könyvtár igazgatónőjéé, akit egyébiránt nemrégiben a Csemadok (Csehszlovákiai Magyar Dolgozók Kultúregyesülete) somorjai alapszervezetének elnökévé választottak.

„A régi, használt könyvek különböző sorsa vannak ítélve – van, ami könyves börzére kerül, némely papírgyűjtésbe, de egy-egy az új könyves házikónkba” – olvasható a könyvtár Facebook-oldalán. Pirk Ilona már a járvány előtti időszak óta tervez ilyesmit, mivel Szlovákia-szerte számos helyen találkozott már nyilvános könyves házikókkal.

„Egy szabály van: vegyél ki egy könyvet, hozd vissza, vagy hozzál cserébe egy másikat! Persze, nem történik semmi, ha valaki több könyvet visz oda, vagy elvisznek egyet, és nem hozzák vissza. Könyvtárként nagyon sok könyvadományt kapunk. Mindig van nálunk egy kis könyvbörze is, és úgy gondoltuk, a városba is kiterjesztenénk a börzénket” – fejtette ki az igazgatónő.

Forrás: parameter.sk

Fotók: Zalabai Zsigmond Könyvtár, ill. Szinghoffer Mátyás

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek