Könyvhét népszerűsítette országszerte az olvasást

Már 86. alkalommal került megrendezésre az Ünnepi Könyvhét. Miskolcon külön versvillamos indult, amit belülről verseket tartalmazó virágokkal díszítettek fel, így ösztönözve az utasokat az olvasásra.

 

A június 3-6-ig tartó rendezvény főbb eseményeinek az Erzsébet tér adott otthont, ahol a koncertek mellett könyvvásárt és aukciót is tartottak.

Két óriáskönyv született a helyi diákok közreműködésével. A Miskolci Kódex a város értékeit tartalmazza, amit középiskolások gyűjtöttek össze és rajzoltak le. A könyvhéten készült bársonykötetes kódex-ből később hivatalos kiadvány lesz. Az általános iskolások egy hatalmas mesekönyvet festettek, ami a diósgyőri vár egyik legendáját dolgozza fel, és mérete ellenére lapozható, lehet belőle olvasgatni.

Az Erzsébet téren a Sebő együttes, a Kis Kata zenekar koncertje és más énekes-zenés produkció mellett a közönség beszélgethetett magyar költőkkel, írókkal, így például Buda Ferenccel, Háy Jánossal. A szomszédos Herman Ottó Múzeum udvarán szintén négy napon át várták a látogatókat múzeumi könyvekkel, bemutatókkal, szabadtéri olvasókerttel, valamint gyermekfoglalkozásokkal.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek