Könyvismertető- Kapcsolat a múltból: A szinasztria

Könyvismertetőt tartott T. Konda Szilvia írónő a PannonHírnök szerkesztőségében.Tavaly jelent meg az írónő első könyve.

A spirituális utalásokban bővelkedő kötet első pillantásra szerelmes regénynek tűnik – a történet azonban jóval túlmutat ennek keretein.

Az álmok és a spiritualitás fontos szerepet kap a regényben. A történet narrátora, egyben főszereplője a 25 éves Viktória, aki egy nagy csalódás után elkezdi keresni önmagát, a neki szánt utat. Ebben jelentős szerepet játszik a múlt és egy karmikus találkozás is.

A címét adó fogalom jelentése: párkapcsolat, egyéb emberi kapcsolatok összehasonlítása az asztrológia segítségével. Viktória életébe váratlanul szól bele a múlt, amelynek sorsfordító hatása van, s a lány élete hamarosan gyökeres fordulatot vesz.

A könyvben nagy jelentősége van a főhős jellemfejlődésének, melyhez komoly önismereti munka árán jut el. A több időszálon futó, fordulatos történet rámutat arra, hogy egy kérdésre sok válasz adható, s olykor a bizonyíték láthatatlan.

A szerző mintegy tíz évig dolgozott a regényen.  „Volt, hogy évekig nem volt időm rá, hogy elővegyem a kéziratot, máskor éjszakákon át szinte fel sem álltam a monitor elől. A legtermékenyebb, legnagyszerűbb pillanatokat ilyenkor élhettem át, s megtörtént, hogy a történet szinte magát írta… Mintha valamiféle sugallat hatására jöttek volna át az éteren bizonyos benyomások, és nem azokat a gondolatokat vetettem papírra, amelyeket terveztem…

A könyv vége valójában teljesen más, mint amit befejezésnek szántam. Amikor végeredményében már azt hittem, hogy készen van a sztori, és csak az utolsó simítások vannak hátra, egy hajnali órán hirtelen arra ébredtem fel: nem lesz így jó! De akkor hogy fejezzem be? Nem sokáig kellett várnom az égiek válaszára.

Már a következő éjszakán úgy éreztem, hogy a géphez kell ülnöm, és formát kell adnom az üzenetnek. A családom halkan szuszogott a háttérben, én pedig egészen reggelig a billentyűket vertem. Így született meg a történet vége. Meggyőződésem, hogy ez éppen olyan karmikus történés volt, ahogyan a kezdetekben alakulni kezdett a fejemben a regény váza. Számomra már nem kérdés, hogy létezhet két ember között téren és időn átívelő kapcsolat. A szinasztria című könyvemben éppen ez a téma adja a központi motívumot.” – mondta el 

 


Hasonló cikkek