Könyvtárak hete a Csallóközi Könyvtárban

Már javában zajlik a könyvtárak hete Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Könyvtárban. Különféle jelenléti és online programokkal várják a közönséget a könyvtár dolgozói, hogy bizonyítsák: a könyveknek igenis hatalmas ereje van és átsegíthetnek még a legnehezebb időszakokban is.

Lacza Ilona könyvtárigazgató szerint kissé rosszul jött ki a tavaszi szünet időpontja, mivel egybeesik a könyvtári héttel is, és ilyenkor a gyermekek vagy otthon élvezik a szünetet, vagy szüleikkel kirándulnak. ,,Mégsem csüggedtünk, hiszen számos újdonsággal készültünk az érdeklődőknek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Természetesen lesz mesefelolvasás, az ifjúsági osztályon is olvasunk fel fél-fél órában (magyarul és szlovákul). Papírszínházas előadást szervezünk, amely japán technikával készül majd. Továbbá bemutatjuk a 3D-s nyomda működését, illetve a Szlovák Tudományos Műszaki Központ adatbázisát és a regionális irodalom digitalizációját is. Szeretnénk a gyerekeknek diavetítést szervezni, meglátjuk, mennyien jönnek el” – sorolta Lacza Ilona.

Péntek délután a volt és jelenlegi könyvtárosok részére szerveznek zártkörű találkozót, a kora esti órákban pedig Oto Malý meséli el érdekes utazásait. A könyvtár vezetősége sok újdonságot vitt végbe a pandémia időszaka alatt, ezekre is fényt derítenek majd a kíváncsiak számára. A könyvtárba ezen a héten ingyenes a beiratkozás a teljesen új tagok részére, és a határidő után visszahozott könyvekért nem kell majd késedelmi díjat fizetniük a feledékeny olvasóknak.

Megnyílt a teljesen új kölcsönzési pult is, amely megkönnyíti a könyvmolyok kölcsönzési eljárását. Így tehát a könyvtár tárt karokkal várja az érdeklődőket!

Forrás: ma7.sk

Fotó: pixabay.com

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek