Konzervatív újságírót agyonlőni nem kell félnetek, jó lesz!

Arpád Soltész nevét a vérnyomására érzékeny, nemzetben gondolkodó felvidéki magyar olvasó évekkel ezelőtt legfeljebb csak felkapcsolt villanynál ejtette ki, mára azonban Soltész publicisztikája az öncélú provokáláson kívül nem sok egyébbel szolgál. Megöregedett, elfáradt, nem csoda, hogy vagdalkozik. Most például azzal, hogy golyó általi halállal fenyeget konzervatív újságírókat.


Arpád Soltész, egy humoros ember. Matej Gašparovič a konzervatív Denník Štandard újságírója hosszú cikket közölt arról, hogy a korábban Soltészt és őt is alkalmazó Ján Kuciak Oknyomozó Centrum (sőt, Soltész egyike az alapítóknak) milyen nyugatról ismerős, progresszív politikai motivációk mentén végzi a munkáját. Soltésznál leginkább az verte ki a biztosítékot, hogy a korábban a centrumnak dolgozó Gašparovič nekimegy egykori kenyéradó gazdájának.

Követőivel azon kezdett el poénkodni, a Gašparovičhoz hasonló, liberális kánonból kibeszélő újságírókat milyen eszközökkel lehetne visszaterelni a helyes útra. Soltész egyik követője például azzal poénkodott, hogy a “végzetes hülyeségre” 5,56-tól 12,7 milliméterig terjedő kaliberű “vakcina” jelenthet gyógyírt. A Kuciak-gyilkosság országában ilyesmivel viccelni már eleve ízléstelen dolog, de az, hogy a meggyilkolt újságíró nevét viselő oknyomozó csoport egyik volt vezetője, jelesül Soltész még lájkolja is ezt a kommentet, majd hozzáfűzi, hogy a 12,7 mm-es vakcina inkább elefántoknak való, túlmegy azon a határon, amelyet szó nélkül lehet hagyni!

Soltész egyébként a Kuciak nevét viselő oknyomozó csoportot irányító PT elnökeként szerepelt a csoport honlapján, majd amikor Gašparovič rákérdezett erre a PT munkatársainál, eltüntették Soltész nevét a honlapról, a Štandard újságírója még egy perrel való fenyegetést is kapott a nyakába.

Ami igazán felháborító az az, hogy magát a sajtószabadság és a liberális, független-objektív újságírás letéteményeseinek beállító figurák szó nélkül hagyják az ilyesmit. Soltész öncélú baromsága egy olyan országban, ahol gyakorlatilag rendszerváltozást idézett elő egy újságíró meggyilkolása, megengedhetetlen. A DenníkN, az aktuality.sk vagy a Sme újságírói mégsem tiltakoznak, határolódnak el az egésztől.

Bocsánatkérésről pedig még beszélni is felesleges. Ez a kettős mérce az, ami igazán felháborító.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR/AP


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek