Körforgalommal gazdagszik az 52-es

Megújúl az 52-es számú főút Kecskemét és Solt közötti szakasza és körforgalmakat alakítanak ki, hogy jobb legyen a közlekedés. Még idén három csomópontot alakítanak át körforgalommá. 

Az első a kerekegyházi kereszteződésben, a másik az ágasegyházi leágazásnál épül. Ezeket követi a szabadszállási, majd az állampuszta-hartai leágazás. Jövő évben, továbbá a Kecskemét és Dunaföldvár közötti rész is új burkolatot fog kapni, összesen 46 km-en újúl meg az 52-es számú főút. – tette közzé az Innovációs és Technológiai Minisztérium

A tervek szerint idén több mint 350 projektben mintegy 1000 kilométernyi szakasz felújítása történik meg 190 milliárd forint értékben. A kormány több mint 157 milliárd forintot biztosít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. számára közel 590 kilométernyi útszakasz rendbetételéhez 2022-ig.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott fő- és mellékúti korszerűsítések közül a program első két évében, a leghosszabb egybefüggő szakasz, Kecskemét-Dunaföldvár burkolata újul meg. Kecskemét az egyik nagy nyertese az útfelújításoknak, hiszen az 54-es számú főutat is tervezik felújítani, Kecskemét és Soltvadkert között az elkövetkezendő időszakban.

Juhász Márta

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

 


Hasonló cikkek