Kórházba került, ahol a ruhájában kábítószert találtak

A férfi – sérülése miatt – egy patikában kért segítséget, majd kórházba szállították, ahol a ruhájából előkerült a feketepiacra szánt kábítószer; a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene.

A vád szerint a harminckilenc éves férfit 2018. szeptember 16-án bódult állapotban, szemmel látható testi sérülései miatt egy budapesti kórházba szállították. Az ellátása során a ruházatából előkerült több tabletta és műanyag tasakokba előre kiporciózott amfetamin, továbbá marihuána, valamint a férfinél több mint 200 ezer forintot is találtak.

A kórház értesítette a rendőrséget, akik a férfi bérelt lakásában kutatást tartottak, és ott a hűtőszekrény mélyhűtő rekeszében további, jelentős mennyiségű amfetamint, egy válltáskában marihuánát, továbbá a kábítószer adagolásához és csomagolásához használatos eszközöket, így digitális mérlegeket és mintegy száz darab simítózáras tasakot is találtak.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

Az ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben arra az esetre, ha a bírósági előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekményt beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról tizenkét év fegyházbüntetés és tíz év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

ugyeszseg.hu

A nyitókép illusztráció.

A rendőrség által korábban közzétett  fényképeket is tartalmazó közlemény ITT érhető el – Hűvösre tette címmel.


Hasonló cikkek