Kórházba szállították Kövér Lászlót Varsóban

A szlovák kormány különgépével indult haza Kazahsztánból Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke, amikor váratlanul rosszul lett a fedélzeten. A gép Varsóban kényszerleszállást hajtott végre.

Az MTI 21:16-kor adott ki közleményt a történtekről:

Elővigyázatosságból, Kövér László múló rosszulléte miatt megszakította útját kedd este Varsóban az a szlovák kormánygép, amellyel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból. A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre.“-tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke

Kövér László házelnök az Eurázsiai Államok Parlamenti Elnökeinek IV. Találkozóján vett részt Nur-Szultanban. Kövér László arról beszélt kedden, hogy a magyarok büszkék arra, hogy “a legnyugatibb keleti nép vagyunk“. Hozzátette, hogy a magyar külpolitikában is kiemelten fontos a keleti, ázsiai kapcsolatrendszer fejlesztése, ami támaszkodhat a közös történelmi és kulturális hagyományokra.

Kövér László Nur-Szultanban kétoldalú megbeszélést folytatott Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével is.

 


Hasonló cikkek