Korlátozások és zsúfoltság a karanténból ébredező Balatonnál

Láthatóan kezd magához térni a belföldi turizmus. Az új koronavírus-járvány miatt bevezetett járványügyi intézkedések és korlátozások enyhítése után május második hetében a vidékiek szinte egységesen sóhajtottak fel és próbáltak meg „kiszabadulni” egy kicsit az otthon négy fala közül.

A HelloVidék ezért kíváncsi volt arra, hogy az emberek mennyire mernek útnak indulni; hogy ténylegesen kinyitottak-e az éttermek és cukrászdák; hogy feléledni látszik-e a magyar gazdaság; és hogy vajon mennyire tartjuk be az életbe lépett járványügyi szabályokat. Miután a Balaton térsége Budapest után Magyarország második legjelentősebb turisztikai területe, ezért kocsiba ültünk és a magyar tenger felé vettük az irányt.

Szauer Judit, a Balatoni Gasztrotérkép ötletgazdája akkor azt mondta nekünk, a tartalékok hiányában nagyon nehéz gazdasági helyzetben találták magukat a vendéglátóipari egységek, akik úgy küzdenek a krízishelyzettel, mint egy sebes folyású folyó áradása idején. Már akkor is feltettük a kérdést: mi lesz a járványhelyzet után? Talán eljön az újabb „aranykor” a Balatonon és mindenki a magyar tengerre utazik majd? Vagy talán búcsút intünk idén a lángosnak, a hekknek és a csíkos napernyőnek?

A teljes cikket ITT olvashatja.

Nyitókép: Horgászok és kirándulók a balatonfenyvesi strandon az újranyitás napján, 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a strandot április 10-én zárták le. MTI/Varga György


Hasonló cikkek