Kormányzati támogatás is jut kórházfejlesztésre

635 millió forint többletforrást különítettek el a hódmezővásárhelyi – makói kórházfejlesztés számára, aminek köszönhetően a vidéki területek orvosi ellátása óriási lendületet kaphat

A hírt Lázár János országgyűlési képviselő jelentette be Facebook-oldalán, miszerint Magyarország kormánya nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította az említett nagyszabású projektet, ami védettséget ad az előkészületeknek és a kivitelezésnek.

Lázár János következőt nyilatkozta az elért, jelentős lépésről:

A kiemelt beruházássá nyilvánítás azonban olyan a kórházfejlesztésnek, mint a védőoltás az emberi szervezetnek. Immunitást, védettséget ad a politikai vitákkal szemben. A kórház közös ügyünk. Mindannyiunk érdeke, hogy fejlődjön, hiszen nincsen kormánypárti vagy ellenzéki egészségügy.

A közösségi médiában közzétett bejegyzést a kommentelők nagy része is örömmel fogadta, de még ennél is fontosabb, s remélhetőleg a megvalósult tervezet is ezt mutatja majd, hogy a települések egészségügyi hálózatának fejlesztése megfizethetetlen eredményt hozhat a vidéki orvoslásban.

A további fejleményekről természetesen beszámolunk mi is.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook

 


Hasonló cikkek