Környezettudatos programot szervez Apátfalva

A településen novemberben is számos környezettudatosságra nevelő programra lehet jelentkezni. Ezzel igyekeznek mindenki számára érthetővé tenni a környezetvédelmet

Az előadások helyszíne az apátfalvi faluház, ahová gyermekeket és felnőtteket is várnak szeretettel a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület tagjai.

A programok egy részét a a Helyi közösségek fejlesztése Apátfalván és Magyarcsanádon elnevezésű pályázaton nyert összegből finanszírozzák, melyen jelentős támogatást nyertek a szervezők. Céljuk természetesen a tudatosabb és élhetőbb környezet, valamint közösség kialakítása. Így a fenntarthatóság nemcsak környezetvédelmi, hanem társadalmi szemszögből is jelentős hangsúlyt kap.

Vargáné Nagyfalusi Ilona, a kulturális intézmény művelődésszervezője a Rádió 7-et a következőről tájékoztatta:

Az Ökológiai lábnyomunk elnevezésű projekt keretében október óta számos programot szerveztek már eddig is. Ezek középpontjában a környezettudatosság, az energiahatékonyság és a természet védelme állt. Novemberben  ennek lesz a folytatása.

A projekt minden korosztály számára tartogat érdekes és megfontolandó ötleteket, információkat, tippeket, hiszen minden ember tehet a környezetért.

Farkas Cs. Tekla

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek