Koronabulit tartottak Budapesten, a rendőrség lecsapott

Úgy záporoztak a feljentések, hogy csak na.

Az egyik egységben alkoholt árultak az utcán gyülekezőknek, a másikban több mint harmincan tartózkodtak – árulta el a részleteket a rendőrség honlapja. Több mint százan gyűltek össze 2021. január 22-én 18 óra után egy erzsébetvárosi vendéglátóhely előtt, ahol a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet rendelkezéseit megszegve szeszes itallal szolgálták ki a sorban állókat – írták.

Járványügyi rendelkezések megyszegői: Fotó: Gay Krisztina/Facebook

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága a vendéglátóhelyet 60 napra bezáratta, az üzemeltetőt pénzbírsággal sújtotta, míg három bent tartózkodó vendég ellen szabálysértési feljelentést tettek. Az utcáról az emberek időközben önként hazamentek (bár a Pannon Hírnök információi szerint az utcán szabálytalanul álltak). Mindenesetre ezt a vendéglátóegységet már napközben is ellenőrizték a rendőrök, akkor nem tapasztaltak jogsértést.

Egy közeli vendéglátóhelyen 20 óra után több tucat olyan ember tartózkodott, akik nem az üzlet alkalmazottai voltak, és akik semmibe vették a járványügyi rendelkezéseket. Ezt az egységet 30 napra záratta be a BRFK, az üzemeltető pénzbírságot kap, szabálysértési feljelentést 33 ember ellen tettek.

 

HírMix | Pannon Hírnök


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek