Koronavírus – 15 ezren jelentkeztek az ingyenes informatikai oktatásra

A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra – írja az Index.

Mivel a koronavírus-járvány miatt, sokan elveszítették az állásukat, vagy felszabadult valamennyi idejük, így ezt a helyzetet ki lehet használni arra, hogy fejlesszék digitális ismereteiket, annak érdekében, hogy a XXI. században akár a “jég hátán” is megéljenek – mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A május 25-én induló ingyenes felnőttképzésre a https://ujratervezes.nive.hu vagy a www.vali.ifka.hu weboldalon lehet jelentkezni.

Az intenzív képzést befejező vállalkozók képesek lesznek arra, hogy megtervezzék a cégük honlapját, vagy lefolytassanak egy kampányt a közösségi médiában. Ugyanakkor alapvető programozási és módszertani ismereteket is magukévá tehetnek – a karrierváltó programozóképzések viszont fél-egyévesek, így az ingyenes, állami tanfolyam főleg az alapismeretek elsajátítására lehet elég.

Az oldalakon elérhető vázlatos tanterv alapján a képzés menete a következő:

  • A Windows operációs rendszer használatára vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása
  • Hálózati alapfogalmakkal való megismerkedés;
  • A különféle fejlesztési módszertani elemek megismerése (tervezés, implementálás, tesztelés, élesbe állítás), a fejlesztésben részt vevő személyek feladatainak és felelősségi köreinek megismerése;
  • Bevezetés a Git verziókövető rendszerbe (ezzel többek között a közös csoportmunkára készülnek elő a hallgatók);
  • A HTML, CSS, JavaScript alapjainak elsajátítása (ezekkel a későbbiekben weboldalakat lehet készíteni).

Hasonló cikkek