Koronavírus: Eddig itthon 85-en haltak meg

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg. Ezzel 85 főre emelkedett az elhunytak száma. 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint a Pesti úti idősek otthonában eddig összesen 198 igazolt koronavírus-fertőzött van, ez előző napi 151-hez képest.

A tájékoztatás szerint 115-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.
Az oldal adatai szerint 17 490-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 31 961.

Kiemelték, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket a kormány határozatlan időre meghosszabbított. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

A honlapon közölt térkép alapján továbbra is Budapesten (655 ember) és Pest megyében (199) van a legtöbb fertőzött.  Ezt követi Fejér (82), Győr-Moson-Sopron (44), Csongrád (44) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (37).  Heves megyében (8) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon.

Felhívták a figyelmet arra is, ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek