Koronavírus miatt már szerdán sem tartottak előadást a miskolci színházban

Veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a kormány 2020. március 11-én. A Miskolci Nemzeti Színház közleményben tájékoztatta nézőit az előadások elmaradásáról.

„A koronavírus terjedését megelőző intézkedésekről szóló rendeletnek megfelelően, nézőink védelmében a mai naptól bizonytalan ideig nem tartjuk meg előadásainkat. További intézkedésig a Miskolci Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart.

A már megváltott jegyekkel és bérletekkel kapcsolatban a későbbiekben adunk tájékoztatást. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük a rendkívüli helyzetre való tekintettel!

A színházban a próbák továbbra is folynak, készülünk a veszélyhelyzet feloldására és bízunk benne, hogy ennek lezárultával zavartalanul folytatódhat idei sikeres évadunk.”

A miskolci Művészetek Háza koncerttermét is bezárták egy időre (Fotó: Művészetek Háza Miskolc Facebook oldala)

A Miskolci Szimfonikus Zenekar szintén lemondani kényszerült az előre meghirdetett hangversenyeit. Közleményt adtak ki az elmaradó programokról, azok pótlásáról, illetve a jegyek visszaváltásával kapcsolatos tudnivalókról.

„Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati döntés értelmében (amely szerint tilos megtartani a 100 fő feletti beltéri rendezvényeket) sajnos előreláthatólag április közepéig elmaradnak a hangversenyeink.

A biztosan elmaradó programjaink:

FényÁrnyék bérlet 3. – március 22. Budapesti Olasz Kultúrintézet

Tűzvarázs bérlet 6. – március 23. Művészetek Háza, Miskolc

Hang-ár koncert – március 26. Művészetek Háza, Miskolc

Hangszerező – március 28. Tudomány és Technika Háza, Miskolc

Ciróka Babakoncertek – március 29. Zenekari székház, Malom

Bartók-Kodály: Magyar képek – április 5. Művészetek Háza

Carmina Burana – április 17. Miskolci Egyetem

Valamennyi programunkat szeretnénk egy-egy későbbi időpontban megtartani, pontosabb információkkal akkor tudunk szolgálni, ha a kormányzat feloldja a zárlatot!”

A megvásárolt jegyek a későbbi időpontban is érvényesíthetőek lesznek a Miskolci Szimfonikusok hangversenyeire, de aki vissza szeretné váltani, a vásárlás helyén megteheti (előreláthatóan 2020. március 23-i időponttal kezdődően). A bérletek visszaváltására ugyan nincs lehetőség, azonban a bérleteseket is tudják majd kárpótolni egy-egy későbbi koncertre szóló jeggyel.

(Főcímfotó: Éder Vera/ Miskolci Nemzeti Színház)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek