Koronavírus. Mindenki feliratkozhat, aztán…

A koronavírus elleni tömeges oltásra Kárpátalján és egész Ukrajnában még várni kell, viszont a feliratkozásnak már nincs akadálya.

A Gyija közszolgálati portálon, illetve telefonos alkalmazáson, valamint az Egészségügyi Minisztérium forródrótján keresztül lehet jelentkezni – írja az UNIAN. Igaz a túlnyomó a többségnek nem kell kapkodnia, hiszen az „útiterv” szerint mindenekelőtt az egészségügyi dolgozókat, a szociális munkásokat, a 80 éven felülieket, majd a „kiemelten fontos struktúrákba tartozókat” (rendőrség, Nemzeti Gárda, fegyveres erők stb.) oltják be.

Sokról árulkodik, hogy Volodimir Zelenszkij államfő is főként a felkészülés ütemét és szervezettségét emelte ki, arról, hogy mikor indul meg országos szinten a vakcinálás semmit nem mondott.

A múlt héten az oltással kapcsolatban két adat jelent meg. Előbb 154 személy beoltásáról számoltak be a portálok, majd annak is hírértéke volt, hogy 90-en kapták meg a vakcinát.

A kárpátaljai helyzettel kapcsolatban annyi tűnik bizonyosnak, hogy – a mukachevo.net tájékoztatása szerint – a Latorca-parti városba eddig 1000 dózis jutott el, s az oltást, a fentebb vázolt rendszer alapján március 2-án kezdik el.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek