Koronavírus – MTVA: megduplázódnak a vallási közvetítések a Duna televízióban és a Kossuth rádióban

A koronavírus-járvány miatt duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna televízióban és a Kossuth rádióban – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kedden az MTI-vel.

    A közleményben emlékeztettek arra, hogy már a múlt vasárnaptól több vallási műsorral jelentkezik a közmédia: már közvetítettek katolikus misét és protestáns istentiszteletet is a délutáni sávban a Duna Worldön és a Kossuth rádióban. “Ezentúl pedig vasárnap délelőttönként lesz látható a Duna Televízió történetében először, mind katolikus mise, mind pedig protestáns istentisztelet is.”

A vasárnapi közvetítések mellett minden hétköznap a Duna televízió egy 10 perces napi áhítattal jelentkezik fél nyolctól, amelyben az adott naphoz kapcsolódó bibliai részlet felolvasását egy rövid bibliamagyarázat követi majd.
A Napi áhítat adásának ismétlése 19.50-től a Kossuth rádióban lesz hallható. A hét elején katolikus és református, míg a hét második felében más felekezetek áhítatával várják az érdeklődőket a közmédiában.

A közleményben idézték Mucsányi Jánost, az MTVA vallási főszerkesztőségének vezetőjét. aki azt mondta, “a közmédia szeretné segíteni a hívő embereket, hogy otthonukban is hozzájussanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként duplájára, bizonyos értelemben négyszeresére növeljük az istentiszteleti alkalmak közvetítését”.
Hozzátette, így a rádióban délelőtt és délután is lesz mise vagy istentisztelet-közvetítés.


Hasonló cikkek